YIN Yoga

(ONLINE)

Datum: ntb
Tijdstip: ntb
Locatie: nvt

Beschrijving: In deze video neem ik je mee in een heerlijke ontspannen Yin Yogales. Yin Yoga is een zeer rustige vorm van yoga, waarin je zoveel mogelijk ontspant en een haast meditatieve staat van zijn bereikt. Yin werkt diep in op je lichaam. Het werkt als therapie voor lichaam en geest. Een weldaad voor je welzijn! Bij de Yinhoudingen gaat het erom steeds zo veel mogelijk de spieren te ontspannen, zodat je de dieper gelegen weefsels in je lichaam bereikt. Waaronder ook je gewrichten, pezen, banden én je bindweefsel (ook wel genoemd fascia). Bij alle houdingen die je doet mag je je aandacht volledig richten op je binnenkant, ervaar wat er gebeurt in je lichaam. Daardoor creëer je mentale rust. Deze opname is zonder muziek. Ik adviseer je, juist om nog meer te kunnen ontspannen en het effect van je yogasessie te vergroten, op de achtergrond zachte en rustgevende muziek op te zetten. Kies hiervoor rustige of meditatieve-/yogamuziek. 

Dan even praktisch voordat je start:

– zorg voor een rustige en sfeervolle omgeving waarin je niet gestoord wordt;

– zet een flesje water of een kop thee klaar, zorg voor extra vochttoevoer in je lichaam;

– verzamel eventuele yogahulpmiddelen, zoals blokken, kussens en andere props. Een dikke deken of stevige handdoek (opgerold) of kussen is als alternatief handig.

– zorg voor warme kleding voor als je het koud krijgt en/of leg een extra deken klaar;

– beweeg langzaam en voel wat je doet, luister naar je lichaam en doe niets dat niet goed voor je voelt. Spanning, druk of rek is goed, pijn betekent dat je te ver gaat. Neem dan wat gas terug.

– bij Yin Yoga beweeg je nooit tot aan je grens, blijf iets van je grens af zodat je blessures voorkomt.

– werk met je ademhaling om meer ontspanning te vinden. Ik wens je veel plezier en hoor graag hoe je de les hebt ervaren!

Prijs: vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig

Klik hier om naar de les te gaan

Meld je hier aan