YIN & Chakra Yoga

(ONLINE)

Datum: ntb
Tijdstip: ntb
Locatie: nvt

Beschrijving: In deze video neem ik je mee in een Yin & Yang Yogales die je helpt om te verbinden met je hart. Daardoor creëer je meer ruimte om te voelen en (jezelf) lief te hebben. Een weldaad voor jouw lichaam en welzijn! Bij de Yinhoudingen gaat het erom zo veel mogelijk de spieren te ontspannen, zodat je de dieper gelegen weefsels (waaronder bindweefsel) in je lichaam bereikt. Bij de Yanghoudingen blijven je spieren juist meer actief. Bij alle houdingen die je doet mag je je aandacht volledig richten op je binnenkant, ervaar wat er gebeurt in je lichaam. Daardoor creëer je mentale rust. Deze opname is zonder muziek. Ik adviseer je, juist om nog meer te kunnen ontspannen en het effect van je yogasessie te vergroten, op de achtergrond zachte en rustgevende muziek op te zetten. Kies hiervoor (meditatieve/yogamuziek) of zeer effectief is de toevoeging van ‘binaural beats’ gericht op het hart. De speciale muziekfrequenties van deze muziek beïnvloeden daadwerkelijk jouw lichaam, specifiek rondom het hart.

Dan even praktisch voordat je start:

– zorg voor een rustige en sfeervolle omgeving waarin je niet gestoord wordt;

– zet een flesje water of een kop thee klaar, zorg voor extra vochttoevoer in je lichaam;

– verzamel eventuele yogahulpmiddelen, zoals blokken, kussens en andere props. Een dikke deken of stevige handdoek of kussen is als alternatief handig.

– zorg voor warme kleding voor als je het koud krijgt en/of leg een extra deken klaar;

– beweeg langzaam en voel wat je doet, luister naar je lichaam en doe niets dat niet goed voor je voelt. Spanning, druk of rek is goed, pijn betekent dat je te ver gaat. Neem dan wat gas terug.

– werk met je ademhaling om meer ontspanning te vinden. Ik wens je veel plezier en hoor graag hoe je de les hebt ervaren!

Prijs: vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig

Klik hier om naar de les te gaan

Meld je hier aan