Be company

verbinden

van verstand en gevoel

Mijn begeleiding is er op gericht te voelen wie je bent

BEcompany is een praktijk voor lichaamsgerichte coaching, gevestigd langs De Vliet bij Buitengoed Dorrepaal. Een fijne, groene en inspirerende omgeving én gemakkelijk bereikbaar vanuit Rijswijk, Voorburg en Leidschendam. Ik heb niet voor niets de naam BEcompany gekozen. Alle activiteiten van BEcompany zijn namelijk ondersteunend aan ZIJN wie je bent. Natuurlijk, je bent jezelf al. Maar ben je ook in staat werkelijk te doorvoelen wie je bent? Je zal er versteld van staan wat je nog niet van jezelf weet. Dat ondervond ik zelf ook een aantal jaren geleden. Maar eerst zal ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Brenda van der Hurk, ik ben 48 jaar en woon in Rijswijk samen met mijn man en twee puberzonen. Ik ben ruim 10 jaar actief als leiderschapstrainer en coach in het bedrijfsleven, daarvoor had ik een afwisselende carriëre bij een grote Nederlandse bank. Ook ben ik fanatiek sporter, geef ik groepslessen op de sportschool en doe ik aan Crossfit. Bovendien ga ik graag op reis met mijn gezin, hou van duiken, snowboarden en luieren met een boek onder de parasol. Maar nu terug naar een aantal jaren geleden.

 

Ik was succesvol in mijn werk als trainer en coach, hield van mijn gezin, was blij met mijn leven. En toch was ik onrustig, piekerde veel, was vaak moe, weinig energie en op momenten zelfs flink uitgeput. En als het allemaal te veel werd twijfelde ik, zit ik tegen een burn-out? Bij toeval kwam ik via mijn werk in aanraking met het Jaartraject Element. Dit programma nam mij mee via intense ceremonies langs de elementen van de natuur. En ik ontdekte gaandeweg de natuur in mijzelf, kracht van mijn gevoel en de wijsheid van het lichaam. Overweldigend! Vanaf dat moment ben ik meer aandacht gaan schenken aan mijn lichaam en gaan luisteren naar mijn gevoel. En dat ging met ups en downs, drie stappen voorwaarts en vaak ook weer wat stappen terug. Toch ontstond na enige tijd meer rust in mijn hoofd, kon ik makkelijker (intuïtief) keuzes maken en mijn energieniveau verbeterde. Om een lang verhaal kort te maken, het bracht mij uiteindelijk tot hier.

Bij BEcompany

Het is mijn missie om met BEcompany het verbinden met het hart/lichaam toegankelijk te maken. Op een simpele manier en zonder te veel zweverigheid. Mijn methodieken van lichaamsgericht coachen zijn ook bijzonder geschikt gebleken om te begeleiden vanuit een situatie van (pre-) burnout. De coachingsessies van BEcompany zijn kort en intens, een afspraak duurt ongeveer 60-75 minuten. Tijdens de coaching is praten slechts ondersteunend en één van methodieken die ik gebruik. De andere methodieken staan hieronder beschreven. Welke methode wij wanneer gebruiken is afhankelijk van het moment, jouw situatie en jouw coachvraag. Er is geen voorgeschreven plan, er ontstaat in onze samenwerking vanzelf wat er nodig is om je antwoorden te vinden. En je voelt het vanzelf als je klaar bent, wanneer je daar bent waar je wilt ZIJN.

De methodieken

Rust vind je in je leven als je je lichaam voelt en je hoofd inzet als slim hulpmiddel

Bewegen

Met behulp van verschillende lichaamshoudingen laat ik je bewust ervaren wat er gebeurt in je lichaam. Met de juiste aandacht ga je steeds meer voelen! De verschillende houdingen hebben allemaal een specifiek doel en zijn afkomstig vanuit de yoga. We werken binnen of buiten op een yogamat.

Voeding & Stressologie

Het gebruik van de juiste voedingsstoffen heeft veel invloed op hoe je je voelt. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan je het gevoel van overmatige stress, vermoeidheid of zelfs depressie opleveren. Via de stressologiemethode bekijken we jouw voedingspatroon en speuren we jouw tekorten op. Door je voedingspatroon aan te passen en/of natuurlijke voedingstoffen te gebruiken kan je jezelf als snel wat beter voelen. 

Muziek en ritme

Door bewust te luisteren naar muziek en het ritme van de drum te voelen maken we gevoelens los die vast zitten of ergens ver weg verstopt zijn in ons gevoelssysteem. Muziek heeft een helende werking, het effect van klanken en frequenties op ons systeem is enorm! We werken op de yogamat of zitten ontspannen op een vloerstoeltje.

Naar buiten de natuur in

Buiten in de natuur helpen de elementen (lucht, aarde, water en vuur) je om je lichaam te voelen. We activeren je zintuigen om alles om je heen volledig op te nemen en toe te laten. Zorg voor warme kleding in het koude seizoen en stevige buitenschoenen.

Ontspanning & ademhaling

We doen ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je helpen de gedachten stil te zetten en de aandacht naar je lichaam te brengen. We werken op de yogamat of zitten op een vloerstoeltje.

Bekijk het eens van een andere kant

We bekijken een vraagstuk of situatie vanuit een andere, bijzondere invalshoek. De systemische blik geeft je inzicht in de dynamiek van een situatie, familiesysteem of een ander relatiesysteem (werk, vriendschap, etc.). Samen bekijken we welke impact een verandering in dit systeem heeft op jouw gevoel. De systemisch blik kan je inzicht geven in beslissingen die je moeilijk vindt om te nemen. We werken met attributen om het systeem zichtbaar op te stellen in de ruimte.

Lichaamsaanraking

Ik gebruik verschillende methodieken van lichaamsaaraking om je te helpen je lichaam te voelen. Je kunt hierbij denken aan voetreflexen, lichte massagetechnieken en het aanraken op specifieke punten in het lichaam. We werken daarbij op de massagebank en je kunt hierbij je kleding gewoon aanhouden.

De wijsheid van dromen

Ik gebruik jouw dromen als toegang tot jouw onbewustzijn. Ik ga er hierbij van uit dat jouw intuïtie je aanwijzingen geeft via je droomwereld. Samen ontleden we de boodschap die jouw droom je geeft. Door je droom te duiden krijgt deze een inspirerende betekenis.